Nieuws

‘Made in Geleen’ als gezamenlijke inzending voor prijsvraag ‘Woonwijk als Noviteit’

Samen met onze huisgenoten Braining the Future en Manon Garritsen maakten wij het voorstel ‘Made in Geleen’ voor de prijsvraag ‘Woonwijk als Noviteit’ van de BNSP.

Hoewel ons voorstel helaas niet is geselecteerd voor de 2e ronde maken we uit het juryrapport op dat onze aanpak wel is opgevallen omdat we voor onze inzending al het gesprek zijn aangegaan met verschillende stakeholders uit Geleen. We organiseerden een workshop met lokale stakeholders om het onderliggende vraagstuk op te halen; wat gaat er goed, wat moet beter, en wat zijn unieke plekken, uitdagingen en kansen? De inzichten vertaalden we naar een strategie met 4 toekomstperspectieven – een nieuwe mix van wonen, winkelen, werken én het leven vieren.

De jury is van mening dat je inspiratie nodig hebt om het gesprek op gang te brengen. Doel van de oproep was om optimistische en vrijmoedige ideeën te genereren voor woonomgevingen en daarmee direct betrokkenen te inspireren om het gesprek te voeren over hun eigen woonomgeving van de nabije toekomst. We zijn het zeker eens met die aanpak maar onderdeel van onze werkwijze en die van onze partners in deze prijsvraag is juist dat we eerst het vraagstuk moeten willen begrijpen. Bij LOS noemen we dat ‘we stappen er middenin’. En vandaaruit inspireren we met voorbeelden en sturen we met ideeën.

We werkten met veel plezier aan deze uitdaging, daarom ook veel dank aan de lokale stakeholders die met ons meedachten. 

Alle andere inzendingen op de prijsvraag zijn hier te bekijken.

| Categoriën: | Tags: | Aantal keer gezien: (969) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden