Nieuws

Onderzoek naar een klimaatbestendige woonwijk

Onderzoek naar een klimaatbestendige woonwijk

Als mogelijk laatste grote(re) uitbreiding in Someren moet de nieuwe wijk De Groote Hoeven echt ‘goed’ zijn. Een wijk van hoge kwaliteit, maar wel echt Somers. Bovendien is de bewustwording ten aanzien van klimaatverandering momenteel extra groot, aangezien Someren een van de zwaarst getroffen gebieden is van de hevige regenval, die Nederland in juni dit jaar heeft getroffen.

Deze uitgangspunten hebben geresulteerd in een eenvoudig plan met een nieuw ‘lint’ als basis en een gezicht naar het landschap toe. Alle (200) woningen hebben een plek aan dit dorpslint of maken contact met het landschap. We hebben gekozen voor een strakke beeldkwaliteit van de openbare ruimte. Maar volop vrijheid van bebouwing, individuele kavels en mogelijkheden voor zelfrealisatie.

De wens is om de wijk ‘all electric’ te maken. Bovendien onderzoeken we allerlei manieren om hevige regenval als gevolg van klimaatveranderingen op te kunnen vangen. Basis is het maximaal infiltreren in de groene ruimte. Daarnaast experimenteren we met holle wegen en het integreren van loopruimtes in de weg om nog grotere pieken in de neerslag op te kunnen vangen.

| Categoriën: Ontwerp | Tags: zelfrealisatie, klimaatadaptatie, Someren | Aantal keer gezien: (1835) |

Geef commentaar

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden