Nieuws

Met de ‘Hapse stap’ naar een nieuw dorpshart voor Haps

Inwoners van het dorp Haps denken actief mee over het ontwerp van een nieuw dorpshart. Een dorpshart waar het aangenaam verblijven wordt, wat mogelijk gemaakt wordt door de transformatie van een drukke provinciale weg, die nu dwars door het dorp loopt, naar een rustige dorpsstraat.

De komst van de randweg om Haps biedt vele kansen voor het centrum, een gebied met een lengte van ca. 900 meter. Doordat de verkeersintensiteit sterk zal afnemen, ontstaat er de mogelijkheid om een nieuw dorpshart te creëren; een verblijfsruimte waarin het DNA van Haps valt af te lezen en waarbij de verschillende pleinen, elk met een heel eigen karakter, met elkaar verbonden worden.

Na een drukbezochte eerste bewonersavond in december heeft LOS de afgelopen maanden de vertaalslag naar een conceptontwerp gemaakt. Centraal in het ontwerpproces stond de zoektocht naar één element dat een bijdrage levert aan vier aspecten: een groener karakter, sturing van het autoverkeer, veiligheid en het verbinden van de verschillende pleinen. In dit conceptontwerp wordt de ‘Hapse stap’ geïntroduceerd als uniek element. Begin maart is het conceptontwerp gepresenteerd aan het dorp en bewoners kunnen hierover online in discussie gaan op de projectwebsite.

| Categoriën: Centrumplan, Inrichting, Ontwerp, Interactieve planvorming | Tags: | Aantal keer gezien: (694) |

Gerelateerd

Geen enkel artikel

Geef commentaar

Categoriën

Trefwoorden