Nieuws

De communicatieve kracht van 3D beelden en realistische visuals

In eerdere nieuwsberichten heeft u kunnen lezen dat Vught rondom het spoor een grote verandering ondergaat. Het spoor gaat over een grote lengte ondergronds waardoor de barrière van het spoor grotendeels tot het verleden zal behoren. Bijna alle spoorkruisingen in Vught kunnen straks ongehinderd worden genomen en delen van de spoorzone worden ingericht als park.

Een mooi eindbeeld, maar in de bouwperiode, die waarschijnlijk 6 jaar zal duren, heeft dat grote gevolgen voor de bewoners. Sommige huizen zijn tijdelijk niet bewoonbaar en de bereikbaarheid van woningen wordt soms echt lastig vanwege bouwterreinen en een tijdelijke spoorbaan. Deze ingreep vraagt dus heel wat van de Vughtse samenleving.

Om de gevolgen voor bewoners goed inzichtelijk te maken heeft Prorail ons gevraagd dat te verbeelden. Op 7 december bezochten ruim 300 bewoners de bijeenkomst waarin we met fotorealistische visuals en 3D beelden een zo goed mogelijk voorstelbaar beeld hebben laten zien van de situatie in de bouwperiode. Bewoners hebben de beelden erg gewaardeerd. Het werken met 3D beelden en foto-realistische visuals is dan wat ons betreft onmisbaar. Omdat we het hele ontwerpproces voor deze operatie en de stedenbouwkundige inpassing in 3D uitvoeren is het maken van communicatieve tussen- en eindbeelden eenvoudig. Maar de communicatieve waarde is groot.

| Categoriën: | Tags: | Aantal keer gezien: (2268) |

Nieuwsbrief

Naam

Categoriën

Trefwoorden