Nieuws

Spreekuren als start omgevingsvisie Hengelo

Onlangs zijn we samen met de gemeente Hengelo en de samenleving gestart met het opstellen van de eerste omgevingsvisie van deze gemeente; de omgevingsvisie voor het buitengebied. Later zullen ook visies voor de stad worden gemaakt.

Bijzonder aan deze opdracht is dat we zijn gestart op basis van een globaal plan van aanpak van de gemeente en dat combineren met onze ervaringen die we in de afgelopen 4 jaar hebben opgedaan. Voor de gemeente Hengelo was onze website voor de omgevingsvisie Rheden een belangrijke aanleiding om ons te vragen.

Inmiddels zijn we het proces begonnen met het organiseren van spreekuren. Eerst met ambtenaren die elk vanuit hun eigen achtergrond betrokken zijn bij het buitengebied. Daarna met bewoners, belangenverenigingen en ondernemers. In totaal spreken we met 25 tot 30 partijen. De spreekuren leveren zeer waardevolle informatie op en geven ons razendsnel inzicht in wat er speelt in het buitengebied. De opbrengst vormt de basis voor de ‘agenda’ van de omgevingsvisie. Het levert een lijst van vraagstukken op die we in de volgende fase gaan verdiepen tijdens gebiedsconferenties.

| Categoriën: Omgevingsvisie, Landschap, Visie, Interactieve planvorming | Tags: | Aantal keer gezien: (92) |

Gerelateerd

Geen enkel artikel

Geef commentaar

Categoriën

Trefwoorden